9 remedies om acne littekens thuis te verwijderen

Acnelittekens zijn ontsierlijk. Ik denk dat we het daar allemaal over eens kunnen zijn. In dit artikel delen we acht remedies om uw donkere vlekken en acnelittekens thuis te verwijderen.

ALOE VERA

Aloë vera is geweldig voor het verwijderen van littekens. Littekens genezen wanneer er vochtinbrengende en verzachtende eigenschappen aanwezig zijn in hun behandeling.

Aloë vera bevat deze twee eigenschappen. De antioxidanten in aloë vera verminderen de zwelling en roodheid, terwijl de natuurlijke werking ervan overtollige olie en dode cellen elimineert. Bovendien is aloë vera is ook zeer geschikt voor zonnebrand en kan het zelfs oraal worden ingenomen indien goed verdund.

KOKOSNOOTOLIE

Kokosolie wordt voor meer dan een miljoen dingen gebruikt. Deze olie kan werken omdat hij rijk is aan omega-vetzuren die de huid penetreren en hydrateren zodat het de natuurlijke gloed van uw huid herstelt.

Onze favoriete manier om kokosolie te gebruiken? Dep het wat onder je ogen, op je lippen, en wenkbrauwen in de ochtend om je gezicht er natuurlijk fris uit te laten zien.

KEUKENZOUT

Keukenzout of natriumcarbonaat is ideaal voor het thuis verwijderen van acne littekens. Het balanceert de pH van de huid en werkt als een natuurlijke exfoliator. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en wordt de huid verfrist zonder de huid rond het litteken te beschadigen.

Maak met behulp van twee delen water en een deel keukenzout een pasta en scrub het op het getroffen gebied, spoel grondig en voorzichtig af na een minuut.

APPELCIDERAZIJN

Moeten we meer zeggen? Appelciderazijn wordt alom geprezen als een natuurlijk ingrediënt voor alles, van reinigingsoplossingen tot huidverzorging.

Als het gaat om het behandelen van littekens, kan je het best mengen met honing om het daarna gedurende 10 minuten aan te brengen om het getroffen gebied. Doe dit tot drie keer per dag voor de beste resultaten.

HONING

Honing is perfect voor het verwijderen van acnelittekens. Er is een reden waarom je meer dan eens honing op deze lijst ziet staan. De natuurlijke hydraterende effecten en stimulatie van weefselregeneratie maken het een populair ingrediënt om te mengen in uw huidverzorgingsroutine.

In zijn ruwe vorm is honing verbazingwekkend en hoe donkerder het is, hoe meer medicinale eigenschappen het bevat.

Het mengen van honing met kaneel is een grote vernieuwende behandeling die kan helpen om de huid glad en helder te houden.

CITROEN

Als u uw litteken wilt verlichten, is citroen een goede keuze. Het heeft alfahydroxyzuren (AHA), wat betekent dat het de genezende eigenschappen heeft die uw huid nodig heeft.

Bekend als een natuurlijk bleekmiddel, helpt citroen bij de groei van nieuwe cellen en geeft het uw huid haar elasticiteit terug.

Begin met het doormidden snijden van een citroen en wrijf een halve citroen over het litteken. Dep vervolgens af met een handdoek. Omdat citroen de huid gevoelig kan maken voor zonlicht, geeft u het litteken de beste kans op genezing door er een dagelijkse vochtinbrengende crème met SPF op aan te brengen voor u de deur uitgaat.

ESSENTIËLE OLIËN

Essentiële oliën zijn geweldig voor het verwijderen van littekens. Van lavendel tot tea tree en wortelzaad; het type etherische olie hangt af van het type litteken waarmee je te maken hebt. Het mengen van oliën is ook een goede optie.

Probeer abrikozenolie te mengen met neroli, roos en lavendelolie (1-2 druppels per stuk) en maak er een zachte en aromatische dagelijkse vochtinbrengende crème om uw litteken te helpen genezen.

SHEA BOTER

Sheaboter is ideaal voor het thuis verwijderen van littekens. We weten allemaal dat sheaboter vrouwen helpt striae te voorkomen of te elimineren, dus waarom zou het niet helpen om thuis acne littekens te verwijderen?

Breng het dagelijks aan om de hydraterende werking ervan te voelen en uw huid te verfrissen.

Als u ongefilterde rauwe sheaboter kunt vinden, gebruik dan die in plaats van een verfijnde versie. Verfijnd betekent meestal dat alle voedingsstoffen zijn afgebroken of vernietigd.

KURKUMA POEDER

Kurkuma is geweldig om thuis acne littekens te verwijderen. Kurkuma is specifiek geweldig voor acnelittekens te verwijderen omdat het curcumine bevat, een verbinding met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die de overmatige productie van melanine vermindert, wat pigmentatie aan uw litteken toevoegt en het donkerder maakt.

Kurkumo behandelt de verkleuring en helpt de huid te stralen. Het is ook antiseptisch, zodat het uw huid glad maakt zonder irritatie te veroorzaken.

Gebruik het met een deel van de eerder genoemde honing! Voeg gewoon gelijke delen honing en kurkuma (elk 1 theelepel) toe en houd het ongeveer 20 minuten aan om de pasta te laten exfoliëren en dode huidcellen te verwijderen. Spoel daarna grondig af met koud water.

BONUS!

Als je een snellere, minder rommelige fixatie wilt en specifiek acnelittekens wilt aanpakken, probeer dan ’s morgens en ‘s avonds Roaccutane aan te brengen je op het getroffen gebied.

De krachtige formule verjongt en verheldert de huid, waardoor acne littekenreductie een van de vele voordelen van dit krachtige geneesmiddel tegen acne is.