Acne preventie: 6 tips om acne te voorkomen

Een van de meest voorkomende misvattingen over acne is dat het veroorzaakt wordt door een slechte hygiene. Dat is pertinent onjuist. Acne wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren die u niet onder controle heeft, zoals uw hormoonbalans en het natuurlijke tempo van uw huidvernieuwingssysteem. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt toepassen die u kunnen helpen uw acne in toom te houden. Begin met het volgen van deze eenvoudige suggesties voor een gezonde huidhygiëne.

Acnepreventie – Tip #1: Reinig uw huid niet te veel.

Vuil is geen oorzaak van acne en daardoor zal overmatig schrobben en wassen er niet voor zorgen dat het weggaat. Probeer uzelf te beperken tot twee wasbeurten per dag. Alles wat meer is dan dat kan uw gezonde huid droog en uw acne gevoelige zones geïrriteerd achterlaten. U buitengewoon veel wassen kan ook de productie van extra olie stimuleren, wat eveneens kan leiden tot meer puistjes.

Acne preventie – Tip #2: Sla harde scrubs over.

Het is goed om te scrubben, maar gebruik een zachte formule met kleine, gladde korrels. Vermijd producten met amandel- of abrikoosschilfragmenten; ze kunnen uw huid irriteren of zelfs scheuren en uw acne verder verergeren.

Acne preventie – Tip #3: Zeg nee tegen alcohol.

Als u een toner gebruikt, vermijd producten met hoge concentraties isopropylalcohol of gewone wrijvende alcohol. Een sterke hoeveelheid alcohol doet de bovenste laag van uw huid sametrekken, waardoor uw talgklieren meer olie produceren dan normaal. Het is resultaat is een droge, rode huid – en mogelijks meer vlekken.

Acnepreventie – Tip #4: Knijp geen puistjes uit.

Het uitduwen van puistjes – met vingernagels, spelden of wat dan ook – kan bacteriën juist dieper in de huid duwen, met als gevolg een grotere ontsteking en infectie. Vergeet ook niet dat het schade aanbrengt aan de omringende huid, zodat de vlek meer kans heeft om een blijvend acnelitteken achter te laten.

Acnepreventie – Tip #5: Was uw handen!

Propionibacterium acnes (de bacterie die puistjes veroorzaakt) is een normale inwoner van uw huid; het leidt niet tot acne totdat het in de haarfollikel terecht komt. Overmatig aanraken van uw gezicht, inclusief wrijven of zelfs uw kin in uw handen laten rusten, kan bacteriën in uw poriën drijven – waar het kan beginnen met zijn broedproces voor de vorming van acne.

Acnepreventie – Tip #6: Douch na het sporten.

Wanneer u beweegt, genereert uw beweging warmte en kleding en apparatuur veroorzaken wrijving. Daardoor worden warmte en vocht tegen uw huid een ideale voedingsbodem voor de verspreiding van bacteriën. Het is raadzaam on onmiddellijk te douchen na het sporten.