Het verband tussen acne en voeding

Acne, zoals u wellicht zelf heeft opgemerkt, treft meer dan negentig procent van de wereldbevolking op een bepaald moment in hun leven. Het is een van de meest voorkomende huidziektes die door dermatologen wordt behandeld en de meeste slachtoffers zijn tieners en volwassenen. Volgens sommige technische onderzoeken wordt acne veroorzaakt door verschillende factoren zoals hormonen, bacteriën en enkele genetische factoren. Sommigen zeggen dan weer dat acne wordt veroorzaakt door een slecht dieet, maar daar zijn velen het niet mee eens.

Correlatie tussen acne en dieet

Het verband tussen acne en dieet is bestudeerd doorheen meerdere jaren. Hoewel sommige dermatologen beweren dat het dieet niets te maken heeft met de vorming van acne, schijnt er toch een verband te zijn. Acne en dieet zijn op de een of andere manier gecorreleerd. Dieet zou een rol spleen op de rijping van acne. Hier is een gemeenschappelijke interpretatie dat laat zien hoe acne en dieet zijn verbonden.

Koolhydraatrijk dieet kan acne verergeren

Bepaalde studies hebben aangetoond dat het eten van zuivere koolhydraten en suiker leidt tot een stijging van insuline. Een verhoging van de suikerspiegel kan dan weer leiden tot een overmaat van voornamelijk hormonen, androgenen, die worden beschouwd als de meest krachtige producten bij acnevorming. De acne en dieet verbinding houdt in dat als er veel hormonen worden geproduceerd, de poriën van de huid sebum of olie loslatten. Deze vette substantie trekt over het algemeen bacterien aan. Deze gaan zich op hun beurt vermenigvuldigen en kunnen het proces van acnevorming op gang brengen.

Bovendien hebben bepaalde studies uitgevoerd op de eilanden van Papoea-Nieuw-Guinea hebben aangetoond dat het beperken van granen optimaal is voor uw gezondheid en uw huid. Een graan dieet zou op de een of andere manier heilzaam voor acne.

Verder onderzoek is nodig

Vandaag de dag is de discussie over voeding en acne een van de heetste kwesties in de medische wereld. Veel dokters beweren dat er slechts weinig onderzoek is gedaan met betrekking tot de verbinding tussen acne en dieet omdat het te weinig geld in het laatje zou brengen. Sommigen beweren zelfs dat dermatologen alleen maar praten over dergelijke dieten om zo zelf meer geld te kunnen verdienen Algemeen kunnen we niet ontkennen dat sommige ziekten worden veroorzaakt door eendieet, maar we kunnen ze echter niet verhelpen door ons enkel op ons voedingspatroon te focussen. De behandeling van acne bestaat namelijk uit meerdere aspecten.