Anticonceptie in de strijd tegen acne

Iedereen die ooit last heeft gehad van acne weet waarschijnlijk dat er een breed scala aan producten is die allemaal beweren snel en effectief te zijn in de strijd tegen deze vervelende huidaandoening. Helaas bestaat er nog geen wondermiddel tegen acne dat iedereen ervan af zal helpen. Vaker wel dan niet, test een person met deze pathologie een verscheidenheid aan producten uit voordat hij of zij iets vind dat echt werkt. De strijd tegen acne kan een lange, vermoeiende en frustrerende weg zijn.

Acne bij vrouwen

Acne problemen gebeuren voor vrouwen wanneer er sprake is van een overproductie van androgenen of ze zijn te gevoelig voor het natuurlijke niveau van het lichaam van deze androgenen. Een andere onbalans kan een onderproductie van oestrogeen zijn; de chemische stof die bij vrouwen wordt aangetroffen en die de effecten van androgenen tegengaat. Geboortebeperkende pillen bevatten twee chemische stoffen – oestrogeen en progestine, waarvan bekend is dat ze een normaal hormonaal evenwicht in stand houden.

De pil tegen acne

Progestine is een pil die een synthetische versie van het hormoon progesteron bevat. Het is zowel nuttig als schadelijk als het gaat om acne op de huid. Het is gunstig in die zin dat het bindt met de progesteron om de normale talgproductie te handhaven, maar het is ook bekend dat het lichaam meer water vasthoudt dan normaal, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel en geblokkeerde poriën en haarzakjes. De anticonceptiepil helpt om overmatige androgeenvorming te voorkomen door de hoeveelheid gevonden in de bloedbaan te verminderen en ze te blokkeren van de receptoren of de talgklieren. Dit is de reden waarom anticonceptiepillen zo effectief zijn in het helpen voorkomen van acne bij zoveel vrouwen.

Net als acne producten, zijn er een veelheid van geboortebeperkende pillen die worden geproduceerd en vervaardigd voor een verscheidenheid van fysieke lichaamstypen. Om op anticonceptiepillen te krijgen, moet een vrouw eerst een arts raadplegen om uit te vinden wat het beste type voor haar persoonlijke behoeften zal zijn. Pillen komen in een verscheidenheid van merknamen en ingrediënten en variëren in een aantal sterke punten. Een arts zal het meest behulpzaam zijn bij het bepalen welke het juiste type is. Als u een vrouw die lijdt aan acne, kunt u profiteren van het kijken naar het gebruik van anticonceptiepillen om te helpen vechten tegen toekomstige acne uitbraken.