Tea tree olie als natuurlijke behandeling tegen acne

Wat is tea tree olie?

Tea Tree olie is een natuurlijk antisepticum dat wordt gewonnen uit de bladeren van een inheemse Australische boom die bekend staat als de Melaleuca alternifolia. Tea tree olie is een uitstekende optie om de vette en acne gevoelige huid op een natuurlijke manier te behandelen. Hoewel het gebruik van tea tree olie voor acne vrij effectief blijkt te zijn, weten velen onder ons niet hoe het werkt.

Hoe helpt tea tree olie om acne te bestrijden?

Het aanbrengen van tea tree olie kan helpen om de groei van de Propionibacterium acnes tegen te gaan. Dit is de reden waarom deze essentiële olie vooral nuttig kan zijn in de strijd tegen acne. Tea tree olie bestaat uit antimicrobiële verbindingen die de microbiële groei helpen voorkomen. Het bevat indrukwekkende antibacteriële eigenschappen die bekend staan als terpenen, een soort vluchtige olie, die werkt tegen de Propionibacterium acnes. Het helpt om de acneveroorzakende bacteriën te vernietigen en het niveau van de acne-uitbraken verminderen.

Bovendien baant tea tree olie zich een weg naar de huidporiën en helpt de huid te desinfecteren. Deze essentiële olie kan helpen de talgklieren te deblokkeren door diep in de huid te dringen en de poriën te ontstoppen. Omdat acne zich vaak in de poriën vormt, is dit de plek waar het uiteindelijk moet gebeuren.

Tea tree olie werkt ook als een vochtinbrengend en reinigend middel. Het verwijdert gemakkelijk vet en stof en het helpt de huid te beschermen tegen oxidatieve stress. Wanneer toegepast vermengt tea tree olie zich met de natuurlijke olie van de huid, waardoor wordt voorkomen dat de verstopte poriën het voedsel van de bacteriën worden. Zonder voeding zullen de acne-veroorzakende bacteriën niet groeien.

Deze olie kan ook helpen bij het genezingsproces van de huid. Deze essentiële olie kan helpen de groei van de schadelijke, acneveroorzakende bacteriën te remmen, waarvan bekend is dat ze het genezend vermogen van onze huid belemmeren. Tea Tree olie kan daarom nuttig zijn voor mensen die gevangen zitten in een eindeloze cyclus van acne.

Hoe tea tree olie gebruiken tegen acne?

Een druppel of twee gemengd in gedestilleerd water kan worden gebruikt om acne te behandelen. Dep het mengsel op de te behandelen zone. Ook kunt u een paar druppels van deze essentiële olie toevoegen aan uw bad voor maximale voordelen. Vooral als andere delen van het lichaam worden beïnvloed. Het gebruik van een verdunde versie van tea tree olie wordt aanbevolen, vooral als u een gevoelige huid heeft.

Natuurlijke remedies vs acne medicatie

De bevindingen van verschillende studies tonen aan dat tea tree olie net zo effectief is als enkele van de meest gebruikte dermatologische behandelingen voor acne. Volgens onderzoek is theeboomolie rijk aan terpinene-4-ol, waardoor het aanzienlijk effectiever is in het behandelen van acne dan commerciële opties zoals benzoylperoxide. Terpinene-4-ol veroorzaakt een antimicrobiële activiteit die de huid-gebaseerde bacteriën die verantwoordelijk zijn voor acne vernietigen.