Wat te doen tegen puistjes: hoe thuis snel van acne afkomen

Ayy, je ontdekt een puistje. Een groot puistje zelfs. Misschien voel je het onder je huid groeien, of misschien werd je zo wakker, maar het is er, en het klopt. Bovendien zal het ieders aandacht trekken. En nu ben je op deze site beland na je “wat te doen tegen puistjes” googelde.

Ongeacht wat er morgen gebeurt – een grote zakelijke bijeenkomst, een eerste afspraakje of helemaal niets – je wilt natuurlijk zo snel en zo veilig mogelijk van dat puistje af. Ga zeker geen puistjes uitknijpen, ook al is het zo bevredigend. Het verhoogt namelijk het risico op acnelittekens.

Maar wie heeft er tijd voor al dat geduld? Je wilt zo snel mogelijk van die vervelende acne af, dus helpen we je in dit artikel op weg. Als je niets aan het puistje doet, kan het een paar dagen tot een paar weken duren voordat het vanzelf verdwijnt. Dus, laten we een licht werpen op hoe we het proces kunnen versnellen. Hier zijn de beste remedies om thuis van een puistje af te komen.

Het is meestal niet aan te raden om aan je puistjes te pulken. Het is beter om ze te behandelen met een acne crème of gel. Al deze middelen tegen acne bevatten een actief ingrediënt zoals benzoyl, salicylzuur of zwavel. Daardoor kunnen ze olie uit de verstopte porie zuigen (en verminderen daarenboven de ontsteking). Je hoeft het product alleen maar direct op het puistje te deppen om het dan rustig te laten inwerken.

Benzoylperoxide doodt de bacteriën in de poriën en droogt ze uit. Let wel op want het kan voor vlekken zorgen op handdoeken, kussenslopen en je kleding. Daarom is het raadzaam om vooral wit textiel te dragen als je dit product wil gaan gebruiken. Klik hier om benzoylperoxide online te bestellen.

Salicylzuur helpt de poriën te ontstoppen door dode huidcellen op te lossen. Bovendien haalt het ook het vuil van de huid af. Het is de beste remedie voor acne voor zowel volwassenen als het wegwerken van mee-eters, maar het is ook een snelle oplossing voor het fixeren van witte kopjes.

Zwavel is vergelijkbaar met benzoylperoxide in die zin dat het de huid kalmeert. Het is ook minder schadelijk voor je handdoeken en kussenslopen, hoewel het de neiging heeft om de huid net zo veel uit te drogen als benzoylperoxide. Net als bij elke andere lokale behandeling tegen acne breng je het aan op een vers gereinigd gezicht vooraleer je een ander product gebruikt.

Tea Tree olie is een van de beste remedies in de strijd tegen acne die je overal kan kopen. Het helpt bij het voorkomen of het elimineren van acne. Het moet worden gebruikt in kleine dosissen omdat het roodheid en irritatie kan veroorzaken. Zelfs met mate is dit antimicrobiële ingrediënt effectief in het neutraliseren van bacteriën (zoals de bacteriën die je poriën verstoppen) en bovendien bestrijdt het huidirritatie omdat het ontstekingsremmend werkt. Je kan het aanbrengen op je puistjes of zelfs na het scheren om irritatie te voorkomen. Het is zelfs raadzaam om producten met tea tree olie in je dieet op te nemen voor een meer proactieve benadering van het voorkomen en minimaliseren van uitbraken.

Last van ernstige acne? Klik dan zeker eens door naar behandelingen voor acne.